• Creëer je Authentieke Levenslust en Succes!

 • Volg ons op social media
 • Dr. Joe Dispenza

 • Onderzoeker, Chiropractor, Lector en Auteur

  Joe Dispenza D.C., kreeg bekendheid toen hij als een van de wetenschappers deelnam aan de hooggeprezen film ‘What the BLEEP Do We Know!?’. Sinds deze film uitkwam in 2004 kon hij zijn werk uitbreiden en verdiepen, en gaf het richting in verschillende sleutel-richtingen – die allemaal voortkwamen uit zijn passie voor onderzoek naar hoe mensen de laatste bevindingen uit de neuro- en quantumwetenschappen kunnen gebruiken om te kunnen genieten van een vervuld en gelukkig leven, en zelfs  om van hun klachten te genezen. Dr. Joe wordt gedreven door de overtuiging dat ieder van ons het potentieel heeft voor grootsheid en ongelimiteerde mogelijkheden.

  Als leraar en lector wordt Dr. Joe uitgenodigd in meer dan 27 landen op alle continenten, waar hij duizenden mensen leerde over zijn kenmerkende, gemakkelijk te begrijpen, bemoedigende en medelevende stijl, waarin hij uitlegt hoe je je brein opnieuw kunt vormgeven en je lichaam opnieuw kunt conditioneren en blijvende resultaten bereiken. Naast dat hij een scala aan online cursussen aanbiedt, geeft hij drie-daagse Progressive Workshops en vijf-daagse Advanced Workshops over de gehele wereld. Dr. Joe is tevens faculteitslid van de International Quantum University for Integrative Medicine in Honolulu; het Omega Institute for Holistic Studies in Rhinebeck, New York; and Kripalu Center for Yoga and Health in Stockbridge, Massachusetts. Ook is hij gastvoorzitter van de onderzoeks-commissie van de Life University in Atlanta, Georgia.

  Als onderzoeker verkent Dr. Joe de wetenschap achter spontane genezingen en hoe mensen zichzelf genezen van chronische klachten en zelfs van dodelijke ziektes. De laatste tijd werkt hij samen met andere wetenschappers om uitvoering onderzoek te doen naar de effecten van meditatie, tijdens zijn Advanced Workshops. Ze brengen hersenactiviteit in kaart middels electroencephalograms (EEG), meten persoonlijke energievelden met Kirlian fotografie en meten zowel hartcoherentie in samenwerking met HeartMath monitoren als de energie die aanwezig is voor en tijdens workshops. Binnenkort wil hij tevens epigenetische metingen doen.

  Als bedrijfsconsultant verzorgt Dr. Joe lezingen en workshops voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in het gebruik van neurowetenschappelijke principes om de creativiteit van de medewerkers te verbeteren, vernieuwing te stimuleren, productiviteit te verbeteren etcetera. Zijn activiteiten voor de zakelijke markt behelzen ook individuele coaching voor het top management. Daarnaast heeft hij persoonlijk 35 zakelijke trainers opgeleid en gecertificeerd, die zijn model voor persoonlijke transformatie overbrengen aan bedrijven en organisaties over de gehele wereld. Tevens certificeert hij wereldwijd zelfstandig werkend coaches die zijn model voor verandering gebruiken voor hun eigen klanten.

  Als auteur heeft Dr. Joe diverse publicaties op zijn naam staan: Evolve Your Brain: The Science of Changing Your Mind (Health Communications, Inc., 2007), gevolgd door Breaking the Habit of Being Yourself: How to Lose Your Mind and Create a New One (Hay House, 2012). In beide boeken worden de neurowetenschappen voor verandering en epigenetica uitgelegd. Zijn laatste is het vervolg hierop: You Are the Placebo: Making Your Mind Matter (2014), in het Nederlands vertaald als Overstijg Jezelf. Dit boek is een Amazon Bestseller en stond binnen een week na publicatie in de in de NY Times Bestseller List.

  Dr. Joe werd cum laude Doctor of Chiropractic aan de Life University. Zijn promotiestudie besloeg het terrein van neurologie, neurowetenschappen, hersenfunctie en –chemie, celbiologie, geheugenvorming, en ouderdom en levensduur. Wanneer hij geen workshops geeft of schrijft, ziet hij patiënten in zijn chiropractiepraktijk in de omgeving van Olymia, Washington.