• Een sterke organisatie
         begint bij de mensen die er werken

 • Volg ons op social media
 • Wetenschap onderzoekt datgene wat er al is.

  december 3, 2015 | News
 • De wetenschap ontdekt dus niets wat er nog niet was J. Ze onthult voor ons mensen wat we nog niet wisten. Maar de zwaartekracht was er al voordat Isaac Newton hem ontdekte, en ook draaide de aarde tijd al om de zon, wat Aristarchus in 260 voor Christus al berekende maar pas in 1728 door James Bradley bewijzen kon worden. Inmiddels was Galileï al voor het verdedigen van deze stelling door het Vaticaan veroordeeld. Wetenschappelijk onderzoek doen kan dus heel controversieel worden uitgelegd door anderen, in wiens wereldbeeld jouw onderzoek niet past.

  Met neuro- en quantumwetenschappen komen we ook weer op een geheel nieuw terrein, wat vraagt om werkelijk waarnemen (waar-nemen, nemen van de waarheid). En dus om een open geest. Observeren wat er gebeurt zonder er een waarde-oordeel over te hebben.

  Er gebeurt meer tussen hemel en aarde dan wat we kunnen bevroeden vanuit ons denken. Denken is een prachtige manier om problemen op te lossen. En daarnaast is ‘denken’ zo’n leuk spel voor onze hersenen dat ze er graag mee doorgaan. Zo hebben we dagelijks vele gedachtes. Wel 60.000 – 70.000! Iedere dag opnieuw. En we vinden het fijn dat wat we waarnemen binnen ons denkkader blijft passen.

  Wetenschappers rekken ons denkkader op. Op allerlei terreinen geven ze woorden aan wat vroeger wel te ervaren maar niet te bevatten was.  Waar Taoïsten, Boeddhisten en Yogi’s jaren voor moesten trainen voordat ze iets bereikten wat voor anderen ongrijpbaar was, daar krijgen we er nu een vinger achter door modern onderzoek. Dr. Joe Dispenza doet daaraan mee. Hij wil echt begrijpen en begrijpelijk maken hoe je je hersenen kunt inzetten om doelen veel gemakkelijker te bereiken dan daarvoor mogelijk was.

  Mahatma Ghandi  wees al op het belang van hoe je denkt:

 • Je gedachten worden je overtuigingen
  Je overtuigingen worden je woorden
  Je woorden worden je gedrag
  Je gedrag wordt je gewoonte
  Je gewoonten worden je waarden Je waarden worden je bestemming 
 • Nog steeds is het leven zoals het is, en ontdekt de wetenschap veel dingen waardoor we denken dat er iets nieuws in de wereld is. In die zin leer je in de training Verander je Gedachten, Haal meer uit Jezelf  dus niets nieuws, want het was er altijd al. Het nieuwe is wel, dat ik je kan uitleggen hoe je bewust gebruik  kunt maken van hoe je hersenen werken, hoe je gevoel werkt, van de interactie daartussen …. om je leven een impuls te geven naar een ander niveau van werken. Je gedachten zijn héél belangrijk: je kunt er een nieuwe toekomst mee creëren! Als je maar weet hoe je er een systeem van kunt maken. In die zin heeft deze training juist heel véél nieuws te bieden!